Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Помощник-възпитателката от пловдивска детска градина e обвинена, че е принуждавала 5-годишно дете да мие тоалетни. В четвъртък сутринта родители на деца, посещаващи детското заведение, се събраха в подкрепа на възпитателката.

Те заявиха, че жената се грижи добре за децата им, а случаят се използва с користни цели от назначената наскоро директорка. Целта й била да направи чистка на персонала, твърдят родителите.

Пред камерата на „Здравей, България“ обвинената жена отрече твърденията и категорично заяви, че не е използвала подобни методи за наказание на момченцето, както твърдят неговите родители в жалба до институциите.

И допълва, че преди около месец възпитателката на другата трета група напуснала принудително.

Според бащата на детето, възпитателката не му позволява и да яде следобедната закуска заедно с останалите деца от групата.

„Никога не съм лишавала дете от храна“, категорична е възпитателката.

Тя споделя още, че в момента е в отпуск, след като била принудена от директорката да подаде молбата си за отпуска. Шефката й дори отказала да покаже жалбата от родителите на детето.

В момента се събира подписка в подкрепа на персонала на детската градина. Общината започна и цялостна проверка, резултатите от която ще бъдат обявени следващата седмица.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК