Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Младата жена твърди, че никога няма да забрави лекарите, които ѝ казвали: „Ти ще живееш“

Втори живот живее майката на три деца от Силистра, за която през януари по спешност беше вдигнат Спартан. 38-годишната Господинка Господинова прекара седмици в критично състояние, но днес вече е добре, предава bTV.

Състоянието на Господинка рязко се влошава ден след като ражда близнаци. Лекарите в Силистра реагират незабавно – по нареждане на здравното министерство с хеликоптер, а след това и със Спартан тя е транспортирана в София.

Казва, че без подкрепата, която е получила от всички, нямаше да успее.

„Лекарят, който беше през цялото време с мен в Спартана, ме държеше за ръката до София и ми даваше кураж. Не мисля, че се забравя момента, в който вече смятах, че няма да оживея – този момент искам да забравя. Но може би няма да забравя лекарите, които тук в София ме държаха за ръката и казваха: „Ти ще живееш“, разказва Господинка.

Само 20 минути след кацането младата жена вече е на операционната маса на проф. Иван Костов в университетската АГ болница „Майчин дом“.

„Този тежък случай е показателен за това, че когато има единомислие, единодействие от страна на всички институции, как всичко може да завърши със щастлив край“, казва проф. Костов, директор на СБАЛАГ „Майчин дом“.

Транспортират родилката в реанимацията на Александровска болница. Тя все още е в критично състояние. Дори и там Господинка получава подкрепа отвъд медицинската.

„От нея зависи, не само от нас. Тя повява на думите ми, повярва на сигурността и силите, които ѝ вдъхнахме и от там се бори и сама за живота си не малко“, разказва и доц. Ралица Маринова от реанимацията на УМБАЛ „Александровска“.

Днес Господинка вече прегръща близнаците си и се грижи за по-голямата си дъщеря. До нея неотлъчно е той – нейният съпруг.

„Държеше ме вярата, че ще се видим отново, ще се съберем“, споделя Константин Йовев.

„Той е голям оптимист във всяко отношение. Щастлива съм и имам щастието да съм със семейството си. Просто всеки един е помогнал… дори цяла България с молбите си“, казва Господинка.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.