Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Все още няма решение какви ще са ограничителните мерки около Великден“, заяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов и допълни, че в момента се обсъжда какъв да бъде режимът за влизане в страната и до края на седмицата се очаква да има решение.

Ангелов заяви, че депутатът от „Демократична България“ д-р Александър Симидчиев му се е обадил и ще проведат среща. „Това ще се случи в Комисията по здравеопазване. Ситуацията е много сериозна, третата вълна ще отмине, но вирусът остава“, допълни той.

„В нашето поле няма място за политика. Касае се за живота и здравето на хората“, обясни той и допълни, че е отишъл в Нродното събрание, за да даде ясен знак, че протягат ръка към всички. „Всички сме нормални хора и сме равни пред смъртта“, каза той.

„Трябват бързи решения. Това, което видях днес е, че вече замириса на избори. Ако продължаваме с такъв тип говорене – не можем да си позволяваме да лъкатушим, фронтът ни е един – COVID-19“, допълни още Ангелов.

Очаква се до края на тази седмица да стане ясно как ще се влиза в страната за празниците. По отношение на мерките и на извънредната епидемична обстановка, Ангелов е на мнение, че те трябва да бъдат удължени. Главният държавен здравен инспектор е входирал доклад, с който се предлага удължаване с един месец на извънредната епидемична обстановка.