Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Шкембе чорбата е класика в жанра. Това ястие може да изкуши дори онези от вас, които не са почитатели на месото. Много е важно обаче да знаете как правилно да я приготвите, ако искате пълноценно да се насладите на вкуса й.

Ще ви споделим най-старата рецепта, способна да очарова цялата фамилия.

Ето и списък с продуктите, които трябва да имате пред себе си:

Необходими продукти:

  • телешко шкембе – 1 кг, сварено;
  • прясно мляко – 1 л;
  • масло – 50 г;
  • олио – 50 мл;
  • винен оцет – 50 мл;
  • червен пипер – 1 с.л.;
  • чесън – 4 скилидки;
  • чили – люспи.

Начин на приготвяне на шкембе чорбата:
Задължително трябва да си отделите време, в което старателно да почистите шкембето. След това го нарежете на парченца и го сложете да се вари. Ако искате процесът да се случи по-бързо, за предпочитане е да използвате тенджера под налягане.

Когато този продукт е омекнал и напълно готов, може да оттеглите съда от котлона, пише gotvq.eu. Прецедете бульона и оставете шкембето в друга тенджера.

Вземете си тиган, в който да запържите червения пипер в олиото и маслото. Не прекалявайте с термичната обработка, за да не загори. Около една минута е напълно достатъчна.

Върнете отново шкембето на котлона и налейте прясното мляко при него. Оставете го да заври. Когато това се случи, добавете и запържения в масло и олио червен пипер. Сложете щипка сол или малко повече, съобразявайки се с вкуса си.

Време е да преминете към направата на добавката, а именно счукания чесън с оцет. Той е неизменна част от шкембе чорбата. Без него и люспите от чили ястието няма да е завършено.

Така приготвена, тази гозба ще накара всеки да я похапва с наслада. Задължително пробвайте рецептата. Сигурни сме, че ще останете много доволни от вкуса накрая!