Рецепта - Уникално вкусни пилешки дробчета

Пилешките дробчета са универсален продукт, който може да се приготви по различни начини – пържени, варени, на скара или печени. Когато времето не е на ваша страна, но все пак искате нещо вкусно и питателно, тази рецепта е идеалното решение.

Печенето във фурна не само спестява време, но и избягва използването на излишно олио. А когато към дробчетата се добави и лук, ястието става още по-сочно и богато на вкус.

Според сайта „За жената“, това просто ястие доказва, че не е нужно да се стараете много, за да получите отличен резултат. Само с няколко съставки и малко време можете да създадете домашна класика, която винаги е на място.

Черният дроб е изключително полезен – богат е на желязо, пълноценни протеини и витамини от група B, включително витамин B12, който подкрепя производството на енергия и здравословното кръвообращение. Лукът, от своя страна, добавя не само дълбочина във вкуса, но и важни антиоксиданти.

За да си приготвите ястието, ви трябват пилешки дробчета – колкото прецените според нуждите си. Нарежете 1-2 глави лук на едро. Почистете дробчетата, овкусете ги със сол, черен пипер и малко олио (може зехтин или слънчогледово), след което ги прехвърлете в тава.

Сложете ги в предварително загрята фурна на 180-200°C. Печете около 15-20 минути, като разбърквате от време на време, за да се изпекат равномерно. После добавете лука и печете още 10-15 минути, докато той омекне и придобие златист цвят.

Извадете ястието от фурната, оставете го леко да се охлади и сервирайте топло. Подходящо е както за обяд, така и за вечеря – особено когато искате нещо домашно, вкусно и лесно.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG Контакти – Имейл: [email protected] За нас / ABOUT US