Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Не всеки ден попадате на рецепта за пълнени чушки от 1939-та“

Необходими продукти:

  • червени пиперки – 2.5 кг
  • олио – 50 мл
  • лук – 4 бр.
  • домати – 1200 г за плънката + 4 бр. за заливката
  • магданоз – 1 връзка
  • чесън – 2 бр. скилидки
  • сол – 1/2 ч.л.
  • пипер меланж – 3 щипки
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • ориз – 500 г

Начин на приготвяне:
Червените пиперки измиват.

Капаците се отрязват откъм опашката, като капаците не се изхвърлят. Почиства се семето на чушките.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Олиото се загрява в дълбок тиган и към него се прибавя нарязаният лук, който се запържва до златисто на среден огън.

Доматите 1200 г се измиват и обелват. Нарязват се на ситно.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Скилидките чесън се обелват и нарязват на филийки.

След като лукът се запържи, се прибавя червеният пипер, разбърква се и се слагат нарязаните домати, магданоз, чесън, сол и пипера Микс.

Разбърква се много добре и се вари 20 мин при периодично разбъркване.

Оризът се измива до бистра вода и се прибавя, след като са минали 20 мин от варенето на зеленчуците.

Разбърква се много добре и се вари още 10 мин, докато оризът поеме течността.

Сместа се сваля от котлона и се оставя 10 мин да се охлади.

Пиперките се напълват със сместа и се нареждат в дълбока тава.

Останалите домати се измиват и настъргват на ренде.

Прибавя се 1 л вода към настърганите домити и се разбърква много добре.

С течността се заливат пиперките.

Пекат се пълнени пиперки с ориз от 1939 г. 60 мин в предварително загрята фурна на 220 °C, пише Готвач БГ.

 

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.