Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Далеч от светската суета монасите похапват вкусен и ароматен ориз, чиято рецепта споделяме с вас!“

Необходими продукти:

  • ориз – 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук – 1 глава кромид
  • чушки – 1 голяма червена или зелена
  • маслина – 10 броя черни
  • моркови – 1 брой
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • тиквички – 1 малка
  • гъби – 150 г пресни
  • сол
  • олио
  • магданоз – стръкчета накълцан
  • джоджен – 1 с.л. сух

Начин на приготвяне:
Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността.

Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби.

Щом омекнат добавете маслините, нарязаната на ситно тиквичка и овкусете с малко сол, а може да добавите и черен пипер на вкус.

Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте.

Овкусете с подправките и щом оризът е напълно готов, свалете от котлона. Разбъркайте с малко накълцан пресен магданоз, пише Готвач БГ.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.