fbpx

Регистрираха първото в света лекарство срещу COVID-19

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Първото в света лекарство срещу коронавирус, създадено на базата на кръвна плазма от преболедували, регистира Министерството на здравеопазването на Руската федерация.

„Здравните власти одобриха използването на този специфичен имуноглобулин в лечението на Covid-19. Препаратът „Ковид-глобулин“ е първият регистриран в света медикамент срещу инфекцията от този вид“, се казва в официалното изявление на компанията.

„Ковид-глобулин“ е създаден на базата на кръвна плазма от преболедували пациенти и съдържа антитела. „Приемът на лекарството помага на организма да преодолее болестта и „учи“ имунната система как по-бързо самостоятелно да произведе антитела“, допълват от „Ростех“.

В хода на изследванията на препарата е потвърдена неговата безопасност, липса на странични ефекти и способността му да неутрализира коронавируса. Медикаментът ще бъде използван за лечение на хора в средна и тежка форма на инфекцията.

Това обаче ще стане след края на втората и трета фаза на клиничните изпитания, които в момента се провеждат в московски болници.

Оставете коментар: