Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Служителите на управлението са бездействали, твърди вътрешният министър.

Началникът на Второ РУ на полицията е отстранен от длъжност. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който коментира пред медиите случая с Венцислав Дамянов – Боксьора. Мъжът, от когото жители на с. Световрачене се оплакват от системен тормоз, беше задържан при спецакция в сряда вечерта.

„Не може един началник да не е знаел, че в неговия район има лица, които се занимават с наркотици и пребиват хора. Неговите служители са бездействали“, твърди Рашков.

За скандала „Пандора Пейпърс“ той заяви, че „трябва да се изследват фактите от службите в страната и за съжаление отново ще вървим след събитията“.

Служебният вътрешен министър коментира и случая със задържаните служители на завод „Арсенал“. „Те са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение“, каза Рашков, цитиран от DarikNews.bg.

По темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с вота от 11 юли. „В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС, иначе няма да получи отопление през зимата“, повдигна завесата министърът.

„Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е подготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази като „репресия“ и „антидемократичност“. Няма да позволя името ми да бъде опетнявано от пехливан политици и произволно хвърлени обвинения“, каза още Рашков.

„Цялото общество знае, че в нашата страна се купуват и продават гласове. МВР сега няма да действа така, както при предишните министри на вътрешните работи – Терзийски и Младенов. Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ – ДПС“, подчерта вътрешният министър.