fbpx

Рашидов: „Не виждам послание от тези протести“

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които искат да свалят едно правителство. Искат оставки и нищо друго“. Това коментира председател на комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов пред БНР. Той подчерта, че протест се прави, когато хората имат ясни позиции и ясни искания.

„ГЕРБ би трябвало да изкара мандата си докрай, защото протестиращите са 1000, 2000, 3000 човека, но не са целия български народ. Незаконният митинг е противоконституционен, което дава пример, че анархията се опитва да прави преврат. Демокрацията казва, че на избори, като не харесват Бойко Борисов, хората пускат бюлетина и избират някой друг, когото те желаят. Това е демокрацията“, посочи Рашидов.

„Сигурно грешки е имало в едно дълго управление от 10 години, но дали е по-важно какво сме направили и дали тези грешки са ни помагали, или сме вредили“, каза Рашидов и категорично заяви, че не защитава Бойко Борисов, но подчерта, че ако той има някаква вина, тя трябва да се докаже, а не „да се хвърлят думи на улицата“.

Вежди Рашидов оспори „мантрата, която завъртя президента Румен Радев“, че в парламента са мутри. „Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име“, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Скулпторът представи новата си книга „ВЕЖДИ“ , която ще има премиера в четвъртък, 24 септември.

„Единствената ми мечта е била да стана голям художник“, сподели Рашидов.

Оставете коментар: