Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Младият мъж, чийто труп бе открит в землището на бургаския кв. „Долно Езерово“, е криминално проявен. Той е бил застрелян в гръб, съобщава „Флагман“.

За жестокото престъпление, извършено в неделя, са задържани съпрузи от Бургас.

Трупът бе аутопсиран в Съдебна медицина Бургас до около 13:00 ч. днес в присъствието на д-р Параско Парасков и множество експерти от ОД на МВР-Бургас. Няма яснота и до този момент как точно е настъпила смъртта и от какво разстояние е стреляно в гърба на мъжа.

Смъртта е настъпила преди около две денонощия, предвид състоянието на трупа. Задържаните – мъж и жена, към този момент отказват да дават показания за връзката им с убийството.

Случаят е повече от заплетен, в ОД на МВР-Бургас и към този момент тече разширено заседание на криминалисти. Двама са свидетелите, които отишли във Второ РУ на МВР вчера следобед и съобщили за това, че са се натъкнали на труп в местността „Герен Бунар“ край кв. „Долно Езерово“.

В процеса на разговора им с полицаите те признали, че всъщност знаели за тялото на мъжа още в неделя, но се притеснявали да съдействат на полицията, за да не ги обвинят.

Мъжът е бил с анцугово горнище и черни дънки, на 40 години. Той също е от Бургас. Самоличността му е установена.

Тялото е открито в промишлената зона между СОМАТ и ТЕЦ-а, на около 200 м от главния път в посока жп линията. Там има канавка, в която е било захвърлено тялото. Въпросните 200 м до канавката могат да се преминат само с джип.

Продължава да остава неясно къде е извършено убийството и как е транспортиран трупът до там.

Предприети са множество процесуално-следствените действия, сред които : огледи, разпити, експертизи и др. Работата по изясняване на детайлите по случая продължава, като действията по разследването активно се наблюдават от Окръжна прокуратура – Бургас.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.