fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Състезателят на БК „Русе“ Радослав Росенов спечели титлата на Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва (Черна гора), след като завоюва златния медал в категория до 60 килограма.

На финала 19-годишният национал се справи с представителя на Русия Константин Ополский. Росенов ликува за втори път в кариерата си в тази възрастова група и вече има пест европейски титли. Той стигна до успех с 5:0 съдийски гласа, като резултатът е напълно заслужен с оглед представянето на двамата.

Българският боксьор разгърна големия си потенциал и от самото начало на срещата доминираше. Росенов показа отлично чувство за дистанция и с много движение по ринга не остави шанс на Ополский. Той взе аванс след първите два рунда, след което затвърди превъзходството си в третия за чистата победа.

Ясен Радев и Ергюнал Себахтин станаха вицешампиони на Европа. В категория до 54 килограма Радев, който е двукратен златен европейски медалист при младежите, отстъпи в много здрава битка на Андрей Петливанян. Двамата проведоха тежък сблъсък, в който националът ни започна по-добре и успешно компенсира ръстовата разлика, която бе в полза на представителя на Русия. Те си размениха по един рунд, а е третия имаше повече борба, отколкото игра. В крайна сметка всичко се реши от съдиите, които посочиха руснака за победител с 4:1 гласа.

Себахтин пък не успя да се качи на ринга за своя финал с Мушег Баяндурян (Русия). В категория до 48 килограма българинът трябваше да се примири със сребърния медал след лекарска забрана заради контузия.

Така България приключи надпреварата със златен, два сребърни и един бронзов медал, след като Уилиам Чолов се нареди трети при 75-килограмовите. Отборът беше воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.