Не бъдете безразлични! Споделете новината:

34-годишният Чавдар е арестуваният за двойното убийство край софийското село Лозен. Той е задържан снощи на пътя между Карнобат и Айтос.

Припомняме, че труп на 18-годишно момиче, обявено вчера за издирване, е намерен край селото, по-късно е открито тялото и на 27-годишен мъж край софийския квартал Горубляне.

Заради тежкото криминално престъпление униформените в цялата страна бяха вдигнати на крак. Малко след 18 ч. снощи полицаите от РУ-Айтос са спрели лекия автомобил Хюндай, шофиран от издирвания мъж.Той е отведен в участъка в града, където по-късно са пристигнали и криминалисти от ОДМВР-Бургас, които са поели случая, разкриха още запознати.

Престъпленията са извършени още на 3 август.

„ТВ МЕДИА“ разпространи и кадрите на извършителя на убийствата. Според полицията водещият мотив за извършеното престъпление е любовен триъгълник. Нова тв обаче разпространи и друга версия – пари. Жертвите не били длъжници. Момичето е бивша приятелка на заподозрения за убийството, а момчето – негов приятел. Вечерта той се срещнал с тях и им поискал пари. Отказали му. След което заподозреният последователно ги застрелял.

По данни на СГП 34-годишният мъж, който е криминално проявен за подобно престъпление, извършено преди година

Вече са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства.

Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 г. в сградата на Съдебната палата в град София, бул. „Витоша“ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.