Не бъдете безразлични! Споделете новината:

13-годишният Коста Кечманович, който извърши стрелбата с жертви и ранени в училище в Белград, се определи като психопат, който трябва да се успокои.

„Аз съм психопат, който трябва да се успокои”. Това са първите му думи, когато само подал сигнал за трагедията в полицията, според шефа на полицията в града, Веселин Милич, цитиран от NOVA.

Оказа се, че момчето дори е съставил списък с имената на децата, които искало да убие. Според информацията, нападението е планирано преди месец.

При претърсването на раницата на убиеца полицията е открила четири коктейла „Молотов“ и два пистолета, които са собственост на баща му, който имал разрешително за тях. Момчето ги взел от семейния сейф.

Вътрешният министър на Сърбия, Братислав Гашич, изрази съмнения относно това, че един 13-годишен да има достъп до огнестрелно оръжие, като запита: „Какво да кажа… Редно ли е едно 13-годишно дете да се занимава с такива неща?“

Останалите подробности за случая все още не са ясни, но той издигна сериозни въпроси за образованието и грижата за децата в Сърбия.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.