Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Първата българка световна шампионка по бокс – Деси Кирова, известна в цял свят като Дейзи Ланг, за пореден път подкрепи Кубрат Пулев и брат му Тервел, като изгледа мачовете им в компанията на легендарния ни футболист Христо Стоичков и на председателя на федерацията по бокс Красимир Инински, пише Фокус.

„Радвам се, че донесохме късмет и победа на Кубрат и Тервел. Атмосферата беше прекрасна. Отново показахме, че българите можем да бъдем единни. Когато чух нашия химн и родопската музика от моя роден край, която съпътстваше братя Пулеви като излизаха на ринга ,се развълнувах много и просълзих. Винаги съм казвала ,че успехите на един спортист е най-добрата политика и представя страната ни в най-добър международен аспект. Отново се срещнах и установих контакт с приятели от моето детство, с които не съм се виждала много години. Беше ми приятно да срещна моя първи треньор по таекуондо – Слави Бинев , който ми даде старт – направи ме европейска шампионка и възпита този боен дух, който се прояви успешно през цялата ми спортна кариера“, сподели емоциите си Дейзи след мачовете на братя Пулеви в зала Арена София.

Дейзи се върна от Щатите, където живее почти 20 години, за да бъде гост на мача на боксьорите ни в София. Тя ще посрещне на родна земя и рождения си ден на 4 април, а ден преди празника ще бъде специален гост на премиерата на новата книга на журналистката и пиар Патриция Кирилова – „През Банкя до Харвард и назад“. Книгата е вдъхновена от политическата сатира на Радой Ралин, както и от творбите на Алеко.