Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Последните публични изяви на руския президент Владимир Путин отново породиха слуховете за здравословното му състояние.

Въпреки че Кремъл категорично отрича държавният глава да изпитва проблеми със здравето, някои световни медии вече оповестиха информациите, че Путин страда от Паркинсон и че е диагностициран с рак.

Британският вестник „Сън“ е едно от изданията, което сериозно се е заело с темата, като в една от статиите се цитира изказване на бившия функционер на Кремъл Валерий Соловей.

Второто заболяване е много, много по-опасно от първото, което не застрашава физически здравето му, но ограничава публичните му прояви. Но диагностицирането (с рак) е вече опасно и фатално, коментира Соловей, който е бивш ръководител на Факултета по публични отношения към Московския държавен институт по международни отношения.

В един от анализите на Института „Робърт Лансинг“ пише, че през тази седмица здравословното състояние на Путин се е влошило до такава степен, че „поставя под въпрос дали (Путин) би бил способен да изпълнява служебните задължения до края на тази година“, информира Infobae.

,,Прогнозите сочат, че режимът е на път да се промени през зимата на 2022-2023 г. В противен случай Кремъл рискува да бъде ръководен от човек с увреждания, с обезличена група хора, управляващи страната“, се казва в доклада на института.

В доклада се съобщава още, че през ноември 2020 г. руският президент е изпитвал физически и ментални проблеми, но едва през септември 2021 г. те са станали видими и за обществеността.

Краткият период между първите признаци, когато слуховете за диагностицираното заболяване се разпространяват във вътрешния кръг на Путин, и видимите признаци за проблема, означава, че болестта прогресира доста бързо, тъй като Путин е принуден да се консултира с лекарите си няколко пъти в седмицата, обобщава докладът по темата.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК