Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Руският президент Владимир Путин обяви планове да изгради Великата руска стена в страната. Своята идея той разкри по време на среща с представители на обществеността в град Усман в Липецка област.

Държавният глава отбеляза, че ще поиска от съответните служби да проучат инициативата, да разгледат перспективите и възможното й финансиране.

„Да видим какво може да се направи там. Това е интересно „, завърши руският лидер.

Така Путин реагира на идеята президентът на местната научна организация Александър Бессуднов да изгради аналог на Великата китайска стена в Русия. Според него архитектурен паметник, например, може да бъде издигнат по защитната линия край Белгород, която през 17 век е изпълнявала защитна функция.

„Има леко неравенство, защото Си Цзинпин има Великата китайска стена, а ние нямаме“, обясни Бессуднов. Той подчерта, че стената може да се превърне в популярен туристически маршрут, който да обхваща четири руски региона – Белгород, Воронеж, Липецк и Тамбов.

През юли миналата година бе съобщено, че Министерството на природните ресурси е разработило проекти за промени в законите за специално защитените природни територии и за туристическите дейности с цел да се въведе концепцията за „екологичен туризъм“ в руското законодателство.

Авторите на проекта предлагат по-специално да се разшири екотуризмът до природни резервати и резервати. В последното се предлага туризъм да се развива в „специално определени райони“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК