Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Простестиращите хотелиери и ресторантьори блокираха „Орлов мост“, като преди това шествието затрудни движението при Софийския университет. Те искат оставка на правителството и отмяна на спорната наредба, която регламентира изисквания за касовите апарати и отчитането на печалбите. Недоволни са и от икономическата и данъчната политика на държавата.

Движението е спряно в двете посоки, в района има задръстване. Полицаи отбиват колите по „Цариградско шосе“ още при алея „Яворов“ и при СУ, но по бул. „Евлоги Георгиев“ в двете посоки задръстването е огромно, тъй като транспортните средства няма накъде да отбият.

Първоначално демонстрантите бяха пред парламента, където спряха движението по бул. „Цар Освободител“, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите. Стигна се до сблъсък с полицията.

Протестите са срещу спорната Наредба № Н-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията, който да бъде свързан с Националната агенция за приходите.

Бунтът на хотелиерите беше подкрепен от „Възраждане“, но от Българската асоциация на заведенията заявиха в съобщение до медиите, че категорично се разграничават от политическите искания на партия „Възраждане“, изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание.

Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там. За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси“, се казва още в изявлението.

От полицията припомниха, че протестът е разрешен до 17 часа.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.