Не бъдете безразлични! Споделете новината:

По думите на климатолога проф. Георги Рачев по съществени валежи се очакват в сряда и четвъртък, а след това ни очакват повече слънчеви часове

„Май месец си отива твърде студен, но сме все по-близо до температури, типични за юни“, заяви климатологът проф. Георги Рачев в сутрешния блок на бТВ.

Той добави, че месецът си отива с минус 2 градуса под съвременната норма.

Денят вече е 15-часов, слънцето е силно. Западна България е преовлажнена от многото валежи. На изток има повече слънце, но температурите не са безкрайно високи, каза още Рачев.

Съществени валежи се очакват в сряда и четвъртък.

Очаква се повече слънце в петък, събота и неделя. Като следобед не са изключени леки валежи.

В София днес ще е сравнително топло, а пикът на дъждовете ще е в четвъртък. На 24 май ще е леко облачно, каза още Рачев.

В Пловдив температурите ще са високи, но и там в сряда и четвъртък ще вали. Във Варна се очаква хубаво време със слънце, следобед може да се заоблачи. В Русе – съществени валежи, но с високи температури до 25 градуса.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК