Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Баба Марта ще редува слънце и дъжд през уикенда и новата седмица. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев, цитиран от „Телеграф“.

„Очаква ни типично мартенско време. То е много различно от времето през март през изминалите 6-7 години, когато беше доста по-студено, отколкото в момента“, отбелязва професорът.

В събота, неделя и в понеделник ще се радваме на повече слънце. Валежите не само ще отслабнат, но и окончателно ще спрат. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, а максималните ще бъдат 13 градуса, а на места дори ще стигат до 18 градуса.

Захлаждане
От вторник ни очаква захлаждане. Очаква се минималните температури да бъдат между нула и 5 градуса, а максималните – между 9 и 13 градуса.

Валежи се очакват на отделни изолирани места в неделя, като по-съществени ще са те във вторник и сряда, а в четвъртък те ще бъдат символични.

Отново ни очаква затопляне с няколко градуса в следващата събота и неделя.

„Наблюдаваме един нормален март месец, такъв какъвто го очаквахме по дългосрочните прогнози. Не се забелязват засега индикации за сериозни слани. Почвената влага, особено в Западна България, вече е в рамките на нормалното“, отбелязва още проф. Рачев.