Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Вирусът на британския вариант се задържа в горните дихателни пътища и е в пъти по-заразен. Това каза пред „Фокус“ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Национален център за заразни и паразитни болести.

„По-лесното заразяване е заради по-голямото количество вирус, който се натрупва в горните дихателни пътища. Британският вариант променя и възрастовото засягане. С покачването на броя на случаите е прави впечатление, че засягането до 19-годишна възраст е много по-голямо. Заболяването започва с оплакване от горните дихателни пътища – хрема и гърлобол, но все още няма категорични медицински доказателства, че хремата е сигурен симптом, че сме заразени с британския вариант на коронавируса“, обясни той.

По думите му тази вирусна инфекция не обича антиоксиданти.

Професорът препоръча и употребата на лимон със сода.

Кантарджиев обясни, че скокът на заразените е напълно очакван. Обикновено това се случва в средата на седмицата и не бива да ни плаши, допълни той.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК