Не бъдете безразлични! Споделете новината:

По ниското определено се превръща в лукс да има сняг, но не само у нас е така, заяви пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„Продължава топлата зима и това някъде до 27-28 февруари, но след това така или иначе влизаме в пролетта“, напомни той.

Имаше един много гадничък вятър в последните два дни, нищо че навън е топло, обаче той тихичко минава, тихо и съвсем незабележимо, каза още професорът.

Като цяло той обобщи, че февруари си отива сух и много топъл, така че дългосрочните прогнози, които са давали за топъл месец са се сбъднали.

Според Рачев времето ще се стопли и край морето.

Малко хладно им беше на варненци, но там ще се стопли. Разбира се, за джапанки няма да става, но добре облечени, пак типа зелка, слагаш, махаш една след друга дрешките и така ще се чувстват в комфорт. Времето ще е по-топло, отколкото е нормално за тази част от годината, прогнозира професор Георги Рачев.

Определено ще бъде по-топло от нормалното. Сутрин ще има от време на време мъгли, но валежите няма да бъдат толкова интензивни и ще бъдат малко на площ, каза по бТВ Рачев.

Топлата зима, която ни предстои, продължава и това някъде до към 27-ми, 28-и, когато ще има някакво разбъркване на моделите, евентуално с валежи и малко по-хладно време, добави той.