Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Според проф. Гайдаров жертвата е била проучвана и най-вероятно става въпрос за разчистване на сметки

Показно убийство бе извършено в столицата вчера, при което 44-годишен мъж беше разстрелян в района на стадион „Герена“. Жертвата е осъдения за убийство и предсрочно освободен Георги Христов, който е бил причакан и убит с един куршум, предава bTV

„Нещата са били добре организирани, всичко е преценено и премислено. Хората, които са извършили това убийство, със сигурност са професионалисти в тази област“, коментира криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

Според проф. Гайдаров жертвата е била проучвана и най-вероятно става въпрос за разчистване на сметки.

„Организираната престъпност в България действа по един и същ начин. Техните взаимоотношения са специфични, изградени върху други правила. Действано е решително, очевидно човекът е бил готов да извърши това престъпление, със съответната подготовка“, каза още той.

Психологът смята, че всичко това най-вероятно ще усложни и забави хода на предстоящото разследване.

„Със сигурност ще има затруднения, защото тези хора неслучайно са професионалисти, те разсъждават и търсят начини да прикрият или да създадат фалшиви следи“, допълни Гайдаров.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК