Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Близки на убитото от Сотиря момиченце излязоха на протест пред съда в Сливен, съобщи bTV.

Те се заканиха, че няма да допуснат служителите на работа. Полицията обаче обяви, че няма да бъдат допуснати хора пред сградата.

Протестът е срещу парламентарните дебати по законовата промяна срещу намаляване на присъдата за тежки наказания. Семейството на убитото дете и хора от Сотиря обвиниха депутатите, че политизират мъката им.

Разприте в парламента са обида към паметта на Криси и към 20 000 българи, които се подписаха за незабавна промяна в закона, твърди бабата на момиченцето.

Тя уточни, че не иска недоволството да се свързва с предизборната кампания за местните избори.

Протестиращите обявиха, че не очакват нищо друго от депутатите освен да гласуват промяна, която ще спре възможността доживотната присъда да бъде заменена с по-лека за тежки престъпления като жестокото убийство на Криси.

Припомняме, 7-годишната Кристин беше изнасилена и зверски убита на 15 август. Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Адвокат Марин Марковски обаче прогнозира, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

Поради тази причина близките на детето започнаха подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата, а кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

Вчера депутатите подхванаха три проекта за промяна на съкратеното съдебно следствие.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.