Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Викторио Александров за убийството на приятелката му Дарина и дъщеря им Никол, предаде bTV.

На първа инстанция съдът постанови, че Викторио трябва да излежи 20 години зад решетките и да изплати 400 000 лв. кръвнина на родителите на Дарина.

От прокуратурата обаче протестираха

рисъдата и поискаха доживотен затвор.

В края на октомври 2018 г. 23-годишната Дарина Министерска беше застреляна в апартамент в столичния жк „Надежда“, а часове след това полицията откри мъжа, с когото тя е живеела на семейни начала – Викторио Александров, край София. Той бил прострелял и 12-месечното им момиченце, а след това опита да се самоубие.

Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се.

В края на януари т.г. Софийският градски съд го осъди на общо 20 години „лишаване от свобода“, а в мотивите си съдия Иван Коев пише, че извършеното от подсъдимия не било изключително тежко престъпление, за да получи той доживотен затвор.

Присъдата бе обжалвана пред апелативните магистрати.

Родителите на убитата млада жена искат изясняване на въпроса колко дълго може да продължи т.нар. кумулиран афект, за който е прието, че е движел действията на подсъдимия при двете убийства, тъй като те са извършени в голям часови диапазон.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК