fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Базираният в Калифорния производител на луксозни автомобили „Карма аутомотив“ (Karma Automotive) започна да приема плащания в дигиталната валута биткойн в своя магазин в Нюпорт бийч.

Поръчките стават онлайн, като услугата е в тестови период. През 2014 година китайската група Wanxiang купи мощностите на фалиралата компания „Карма аутомотив“ за 149.2 милиона долара, но не успя да придобие името. Така се появи „Фискер аутомотив“, кръстена на най-популярния модел на „Фискер“ .

Две години по-късно се появи флагманският модел „Риверо“ (Revero) – плъгин хибрид с цена 135 хил. долара.

Това е пореден случай, в който криптовалутите навлизат като платежно средство при луксозните стоки. През септември миналата година швейцарската марка часовници „Хублот“ (Hublot) пусна ексклузивния модел „Биг Бен блокчейн“ (Big Bang Blockchain), който може да се купи само с биткойн.

Друг производител на скъпи часовници, „Франк Мюлер“, пък започна да приема плащания с криптовалути за всичките си модели, които са с цена между 9800 и 50 600 долара.

В момента тестове за плащания с биткойн в САЩ правят също „Форд“, БМВ, „Дженерал мотърс“, „Рено“ и „Хонда“.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.