fbpx

Принц Хари и Меган Маркъл за името на дъщеря им Лилибет Даяна и допитали ли са се до кралицата за него

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В неделя, 6 юни, научихме, че принц Хари и Меган Маркъл са станали родители два дни по-рано, а дъщеря им носи името Лилибет Даяна. Именно начинът, по който двамата кръстиха второто си дете, стана повод за най-много коментари.

Вече разбрахме, че съчетанието между двете имена е с цел да се почетат както кралицата, така и покойната принцеса Даяна. Но тези дни изникна и въпросътдали Хари и Меган са се допитали до Елизабет Втора, или сами са взели решението как да се казва дъщеря им.

В ВВС се появи статия, в която са цитирани източници от Двореца, според които херцогът и херцогинята на Съсекс не са сметнали за нужно да потърсят мнението на кралицата, а просто са й съобщили след свършен факт името на единадесетото й правнуче.

В официалната позиция, разпространена от говорител на Хари и Меган до медиите, се подчертава, че те са информирали кралското семейство и на първо място Елизабет Втора както за раждането на дъщеря им, така и за името, което искат да й дадат. А кралицата е дала своето съгласие, защото без него е нямало да кръстят новороденото Лилибет, предава Guardian.

Стигнало се е дори до намесата на адвокатите на херцога и херцогинята на Съсекс, които са се свързали с ВВС, заявявайки, че твърденията им са „неверни“ и „клеветнически“. И нищо чудно ако не се публикува тяхно опровержение, двойката да заведе и дело, за да защити честта си. Все пак, именно медийните публикации станаха една от причините за раздора между Хари и Меган и кралския двор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *