Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Може би най-любимата закуска на всички са палачинките. Те са толкова вкусни и най-хубавото е, че можем да ги приготвяме по най-разнообразни начини, пише jenata.blitz.bg.

Днес обаче ще ви зарадваме с поредната феноменална рецепта за палачинки, която е от тефтера на баба.

Специфичното при нея е, че не се използва вода или прясно мляко, а кисело мляко. Освен това вкусната закуска е готова за нула време и никой няма да чака и протестира с празна чиния.

Ето и продуктите, които ще са ви нужни, за да сътворите днешните палачинки:
• 2 ч.ч. кисело мляко;
• 1 ч.ч. вода;
• 2 ч.ч. брашно;
• 2 яйца
• 1 с.л. пудра захар;
• ½ ч.л. сол;
• 1 ч.л. хлебна сода;
• 2 с.л. краве масло.

Начин на приготвяне:
Както и сами можете да предположите, най-напред е редно да стартираме процеса с подготовката на сместа. Започнете с яйцата. Те трябва да са добре разбити с помощта на вилица или специална тел.

Киселото мляко го смесвате със содата, разбърквате, така че сухата съставка да се активира и смесвате с водата. Тази смес прибавяте към купата, в която са яйцата.

Не забравяйте да пресеете брашното и към него да добавите пудрата захар. Прибавете го към останалите съставки и бъркайте енергично. Ако това ви затруднява, можете да използвате миксер. Консистенцията трябва да е гладка, така че да се получат тънки и ефирни палачинки. По ваше желание можете да добавите и една ванилия, стига вкусът й да ви се нрави.

Печенето на палачинките е по традиционния начин. Загрявате тиган, омаслявате го и изсипвате с черпака от сместа. Готовите палачинки можете да гарнирате по ваш вкус – с банан, мед, кленов сироп или друго, което обичате да похапвате.

Да ви е сладко!

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US