Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Президентът назначи нов шеф на НСО. На мястото на Красимир Станчев застава досегашният зам.-началник на службата Емил Тонев.

С два свои указа държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на НСО, считано от 31 юли и определи зам.-началника на Националната служба за охрана – полковник Емил Тонев, да изпълнява правомощията на началник на НСО.

В началото на месеца Станчев обяви, че желае да се оттегли от длъжността. По думите му това е станало след публичното разкриване на информация, свързана с оперативната дейност на службата и декларативният отказ от сътрудничество, което той приема за акт на снемане на доверието от страна на структури партньори в оперативната работа на НСО, както и от страна на държавния глава.

Според него с публичното си поведение НСО е показало, че може да прилага законодателството именно такова, каквото е сътворено от политическото представителство.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК