Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Миналата година, бургазлията е задържан за домашно насилие спрямо съпругата си, но няма издадена заповед за защита

Задържан е 45-годишен мъж от Бургас, след сигнал за домашно насилие. Той е бил подаден двайсет минути след полунощ от апартамент в блок 51 в жилищен комплекс „Славейков“, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

Пристигналите на място полицаи са открили в апартамента 48-годишна жена и нейния баща на 78 години, които били с видими следи от наранявания – рани по главата, кръвотечение от носа и др. Те заявили, че са бити безпричинно от 45- годишния мъж, съпруг на пострадалата, който нанасял ударите с ръце. Побоят е нанесен пред 16-годишната дъщеря на семейството.

Нападателят е задържан за срок до 24 часа. Тестван е с дрегер за употреба на алкохол, като апаратът е отчел 1,74 промила. Констатирано е, че на 18 август миналата година, бургазлията е задържан за домашно насилие спрямо съпругата си, но няма издадена заповед за защита по Закона за домашното насилие.

От пресцентъра на полицията уточниха, че не е била издадена заповед, защото от страна на жертвата не е проявена активност, а такава е нужна за да се задейства механизмът.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.