fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Председателят на Градския съвет на БСП във Варна Борислав Гуцанов обяви тази вечер, че иска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на партията. Искането ще бъде внесено официално на предстоящото заседание на Националния съвет.

Гуцанов посочи, че причината за острата реакция на Градския съвет са слабите резултати на БСП във Варна, а и в национален мащаб. По думите му не е нормално 128-годишна партия да има толкова ниско представяне както като брой общински съветници в страната, така и като кметове на населени места.

Според Гуцанов конкретно във Варна загубата се дължи най-вече на лоши решения от страна на националното ръководство, довели до разединение на местно ниво. Между двата тура Гуцанов предложи БСП да подкрепи лидера на националистическата партия „Възраждане“ Костадин Костадинов на балотажа, но от централата отхвърлиха идеята. Преди изборите пък Гуцанов предложи Костадинов да бъде кандидатът на левицата, но и това беше отхвърлено. Кандидатът на „Позитано“ 20 Анелия Клисарова загуби битката за второто място с Костадинов на първи тур с минимална разлика – тя получи 14.02% от гласовете срещу 14.30% за Костадинов.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.