Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Поредната жертва на насилие от Стара Загора – пребита и отвлечена майка на две деца. Според потърпевшата мъжът, който я е пребил, е приятел със сочения за извършител на посегателството над 18-годишната Дебора. Делото за побоя, малтретирането и отвличането на жената не може да влезе в съда вече повече от година.

„Заплахите към мен продължават, заедно с опитите за унижение. Не знам какво да очаквам. Насилникът ми си взе квартира, близо до моя дом. Вече година живея в абсолютен страх. Опитва се да въздейства психически и на децата ми”, разказа Диляна Катранджиева, цитирана от NOVA.

Тя била бита около четири часа, а получените травми – жестоки.

„Имах синини, мозъчно сътресение, комоцио, счупени ребра, ключица и два зъба. Бях срината”, допълни Диляна. Жената подава многократно жалби срещу мъжа – почти всяка седмица. „Но не се предприемат никакви мерки”, подчерта жертвата.

Тя предполага, че насилникът ѝ е „възможно да плаща някъде”, за да не влиза делото в съда толкова дълго време. „Това е вече година и половина и нищо не се случва. Не знам кой е зад гърба му. Но за мен има нещо”, подчерта жената.

През 2014 г. мъжът, с когото са съжителствали, освен побой, я е подстригал. „И за това имаше жалба, по която нищо не се направи тогава. Явно си мислят, че по този начин ще унижат жената”, е мнението ѝ.

След запитване от NOVA прокуратурата провери случая на Диляна. От обвинението обясниха, че делото преминава от Районната в Окръжната прокуратура. Назначени са различни видове експертизи. Обяснението за забавянето – искали да повдигнат ефективно обвинение. Процесът бил връзван от Закона за домашното насилие, според който насилникът нямало да получи ефективно наказание.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US