Не бъдете безразлични! Споделете новината:

На 81 години почина хирургът и бивш депутат д-р Димитър Игнатов. За кончината му съобщиха неговите близки и Българският лекарски съюз (БЛС).

БЛС изказа своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на многоуважавания лекар и приятел – д-р Димитър Игнатов, почетен председател на Съсловната организация и един инициаторите за нейното възстановяване преди 32 години.

„С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Напусна ни изключителен лекар, човек и деец. Човек с широка душа и сърце, който винаги е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество“, посочи от лекарския съюз.

„Д-р Димитър Игнатов е роден на 1 декември 1940 г. Хирург по специалност, човек с активна гражданска позиция. Д-р Игнатов е един от възродителите на Български лекарски съюз. През 1992 година е избран за председател на Съсловната организация и е начело на БЛС 10 години. По-късно е удостоен със званието почетен председател на Български лекарски съюз. През миналата година в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври и по повод 120-тата годишнина от създаването на Български лекарски съюз, д-р Игнатов получи специално изработена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС. Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето съзнание и ще продължат да бъдат пример за нас! Управителният съвет на БЛС изказва своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на д-р Игнатов“, посочиха още от БЛС.

„Отиде си моя тъст д-р Димитър Игнатов. Мемо. Виртуозен хирург, политик със собствена физиономия, най-добрия тъст на света. Моят. Благодаря ти за политическите спорове, за грижите, за уникалните манджи, за любовта, за емоциите и страстта. Ще те запомня завинаги цветен и неповторим. Сбогом, Мемо!“. Това написа неговият зет – журналистът Марио Гаврилов във Facebook.