Не бъдете безразлични! Споделете новината:

За всички онези, които търсят специални места за посещение, не много далеч от дома, но които се вписват в приличен бюджет, ви казваме да не търсите повече. Все още не достатъчно претъпкан, за да бъде обезпокоителен, с очарователна история и спиращи дъха пейзажи. Предлагаме ви почивка на Балканският полуостров. Там има, какво да се види.

Какво да посетите на почивка на Балканския полуостров
В днешната статия ще ви разкажем за по-закътаните плажове в България, където можете да къмпингувате.

Тук можете за малко да откривате красотите на Албания, за най-красивия фиорд в Средиземно море, за консулствата в Дубровник и много други красоти и истории от балканите. След това можете да изберете кои дестинации са ви очаровали най-много.

Още 3 изолирани плажа, където можете да къмпингувате в България

1. Болата
Плаж Болата ни изненада, защото е доста близо до границата с Румъния. Нос Калиакра в България е недалеч, откъдето можете да се любувате на някои специални залези.

2. Плаж Кара дере
Пътят до тук също е от една красива история. Пълно с лози и слънчогледи, неасфалтиран път и зелени поля, от които се вижда морето.

Имате достатъчно място на плажа и можете да къмпингувате. Водата е прекрасно синя и единственото правило е да не оставяте бъркотия след себе си.

3. Плаж Иракли
Друго място, което препоръчваме, дори и тук да нямате магазини наблизо. Но да си спокоен. Без улични търговци, без тераси с твърде силна музика.

Бонус – харесахме и плаж Паша дере, но пътят до него не е от най-добрите, когато вали.

Прекрасното Охридско езеро в Македония
От България ще отидем в Македония. Охридското езеро не трябва да се представя. То привлича туристи от всички краища на света през цялата година, наричат ​​го Йерусалимът на Балканите заради 365-те си църкви, а цветът на водата има, както всички отбелязват, особен нюанс и чистота. Казват му: „… мястото, което ти носи спокойствие“.

Какво можете да правите на Охридското езеро?
Да се ​​насладите на спокойни разходки, любувайки се на претъпканите къщи и тесните улички на стария Охрид. Опитайте местните рибни ястия, разгледайте крепостта и се полюбувайте на цялото езеро от кулите му. И любимото ни занимание: да бягаме сред залезите.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК