Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента отпреди повече от две седмици, при който американски войници нахлуха въоръжени в производствен цех близо до летище Чешнегирово.

В съобщение до медиите от американското дипломатическо представителство заявяват, че са получили информация за инцидента едва вчера. Уточнява се, че на 11 май американски военни от 173-та въздушно-десантна бригада са провеждали учебна симулация, в рамките на която е трябвало да бъдат овладени и обезопасени сгради на летище Чешнегирово. По време на учението, американските войници са влезли и в сграда до летището, която според тях е била част от зоната за обучение, но в която е имало български цивилни лица, наети от частен бизнес.

„Поднасяме нашите искрени извинения на частното предприятие и служителите в сградата“, пишат от американското посолство и добавят, че в момента се провежда задълбочено разследване на причината за тази грешка.

От българското министерство на отбраната също дадоха брифинг по темата.

„Случаят в Чешнегирово е недоразумение. Инцидентът въпреки това е повече от неприятен, защото показва някакви пропуски“, заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК