Не бъдете безразлични! Споделете новината:

След острата реакция в социалните мрежи на видеоклипа с изтезания на куче, извършителят вече е с повдигнато обвинение за проявена жестокост. 32-годишният Ангелин от Мъглиж е признал вината си. Той е пуснат под парична гаранция от 250 лева.

Отнетото куче, за което се предполага, че е било жертва на агресията, е добре.

„Жизнен е, играе и се чувства много добре”, казва природозащитничката Ивелина Недкова пред bTV и разкрива, че още кутрето още не е кръстено. Една от най-обсъжданите теми е дали отнетото куче е същото животно, което е било обект на агресията в клипа.

„Аз съм първият човек, който подаде сигнал а жестокостта, но клипът е с много лошо качество и не твърдя на 100%, че това е кучето”, заявява Ивелина.

Ветеринарят д-р Камен Кръстев казва, че ако животното е било обект на такава агресия, то ще е травмирано и ще се страхува от хората, няма да позволява да бъде вдигано и докосвано, а той не забелязва такива симптоми при това куче.

Д-р Кръстев е прегледал кучето и смята, че е в добро състояние, макар и слабо. Едва след прегледа на кучето той видял ужасяващото видео.

„Клипът го разгледах подробно вчера и мога да кажа, че кучето на него няма бели лапи”, казва д-р Кръстев.

Те първа ще излязат експертизите на клипа и резултатите от изследванията на кучето, от които ще бъде установено дали това е същото животно, което е било отнето от насилника.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.