fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Полицията предотврати телефонна измама на възрастна жена в гр. Две могили, съобщават от пресцентъра на полицията

На 4 септември в 14:00 часа в полицията е постъпил сигнал за извършвана телефонна измама в Две могили. Служители от районното управление в гр. Две могили са предприели незабавни действия по изясняване на случая, при което са установили, че по – рано същия ден 74-годишна жена е станала жертва на телефонна измама.

Тя била получила няколко обаждания на стационарния си телефон от мъж, който ѝ се представил за полицейски служител и поискал от нея да съдейства за залавянето на телефонни измамници. За целта ѝ били дадени указания да приеме обаждане от престъпниците, след което да подготви всички налични средства и ценности, с които разполага. Да ги сложи в чанта и да я остави на улицата, пред дома си. Жената изпълнила разпорежданията на мнимия служител – поставила сумата от 3200 лева и златни накити за около 1000 лв в несесер от плат и го изнесла пред дома си, оставяйки го до ствола на дърво.

В резултат на предприетите бързи действия от страна на полицаите от РУ – Две могили и техни колеги от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ от областната дирекция на МВР в Русе, в хода на съвместна операция те успели да установят и заловят, мъжът който взел оставения от възрастната жена несесер с пари и злато. Той бил 59-годишен местен жител, който обяснил, че не знаел какво е съдържанието на несесера и също като жената, изпълнявал нареждания по телефона и чакал указания къде да занесе пратката. В крайна сметка всички пари и ценности били върнати на 74-годишната. Случаят е документиран от разследващите, като е образувано досъдебно производство и се разследва с оглед престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.