Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Полицаят, прострелял заподозрян 18-годишен за обир в София, лично го е закарал с патрулния автомобил до болница. Това съобщи на брифинг директорът на СДВР Любомир Николов. Той и заместник градският прокурор на София дадоха подробности около случая.

В нощта на 17 срещу 18 септември в Четвърто РУ в столицата две момичета са подали сигнал за грабеж на телефон 112 Грабежът бил извършен от трима непознати, видимо около 18-годишни, облечени със суичъри и маски на лицето, предаде БНТ.

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, около 5:30 часа постъпва сигнал от охрана на търговски обект на бул. „Черни връх“, че три лица прескачат ограда и се оттеглят към кръговото на зоологическата градина.

Органите на реда издирва лицата и установява, че това са тримата от сигнала за грабеж. Заподозрените влизат в автобус 120, който спира заради подадения полицейски сигнал, тримата заподозрени се опитват да избягат.

Искам да заявя, че полицейският служител, произвел изстрела е безупречен със 7 години стаж в системата, на 3 години, много кратно награждаван, включително от министри, посочи Николов. Относно задържаните за грабежа заяви, че са стари познайници на полицията и е установено на множество грабежи в района, в който е станала престрелката.

Бившият ректор на Академията на МВР проф. Любомир Тимчев обясни, че законът позволява на полицаите да стрелят по заподозрени след неподчинение или оказване на съпротива. При така действащата норма няма никакво значение дали младежът е бил въоръжен или не, а дали извършва или е извършил престъпление и дали оказва съпротива.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.