Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Задържаха измамник, вземал пари за по-бързи услуги в двора на столичния КАТ. Той обикалял плаца и, представяйки се пред чакащите граждани за служител на отдел „Пътна полиция“, обещавал различни административни услуги да бъдат извършени по-бързо срещу определена сума пари.

„Гневен гражданин ни информира за корупция, която се случва на територията на „Пътна полиция” в зоната за регистрация на автомобилите. Потърпевшият ми каза, че е дошъл да си подмени талона, срещнал е мнимия полицай в цивилни дрехи, който му е предложил да подмени талона му по най-бързия начин. Поискал му е 100 лв.”, обясни пред Нова телевизия началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.

Органите на реда установили, че мнимият полицай е извършвал дейността си от доста време – от години той и семейството му стоят пред КАТ. Мъжът се занимавал с регистрация и пререгистрация на автомобили.

„Фамилията му предлага смяна на регистрационни талони, книжки. Има сайт – частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателни постановления, което при нас е недопустимо. Те имат офис и извършват такива услуги”, обясни още Тенев.

Около 20-25 души се занимават с подобно изнудване на гражданите на територията на столичния КАТ, обясни Тенев. Началникът на „Пътна полиция” подчерта, че ще има уволнени служители от регистрация, защото записи от камери показват цяла верига.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК