Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Някъде около 4 ч. сутринта обвиненият за убийството на съпругата си в Перник е позвънил на телефона на нейния баща с думите, че „нещо много лошо е станало“, след което е затворил. След това едно от децата на семейството, които към онзи момент живеели при баба си и дядо си, е направило опит да осъществи контакт с него и междувременно е подало сигнал на телефон 112. Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата.

„Сигналът е подаден в 4:27 ч. рано сутринта в събота.

Отивайки наш автопатрул на мястото, констатира, че има данни за извършено тежко криминално престъпление. Беше ми докладвано за ситуацията. Съответно се сформираха екипи за работа. Отцепи се район в един много голям периметър… Малко след това съответно бе уведомена и Окръжната прокуратура за всичко случило се, каза директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

„Самата специфика на случая подсказваше,

че е извършено криминално престъпление, в което има умисъл. Дали това е под състояние на афект, или не – това е отделен въпрос“, каза още комисар Млеканов.

„Има един подаден сигнал в края на месец декември за конфликт в семейството.

По повод на този конфликт на жертвата е била предоставена защита от домашно насилие. На нейния съпруг е била издадена забрана да доближава жилището, което тя обитава, на повече от 50 метра, за срок от 10 месеца, наложена му е била глоба“, каза прокурор Албена Стоилова.

Тя добави, че в качеството си на обвиняем мъжът се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

На място, пред близките, които са отишли в жилището, е заявил, че не го е направил той, каза още Стоилова. Тя добави, че все още се очаква аутопсията и огледа на тялото от съдебен лекар да установят точната причина за смъртта.

От брифинга на полицията и прокуратурата стана ясно още, че

в продължение на около 2 години обвиняемият е правил няколко опита за самоубийство.

„Оръжието е иззето още при първия случай, дадено е за експертиза, за да се види дали няма някаква интервенция върху него, все пак говорим за газово оръжие, не за боен пистолет. Много относително е дали може да се убие с газов пистолет. Ако е преправен. Самите опити за самоубийство са въпрос на тълкувания защо са продиктувани и как“, допълни комисар Млеканов.

Припомняме, че в събота Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем мъж на 41 години по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство. На този етап от разследването е установено, че на 29 април в Перник мъжът е причинил смъртта на съпругата си. С постановление на прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Деянието, в което е обвинен мъжът, е тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода” от десет до двадесет години.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.