Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.

Ревност е основната версия, по която работят криминалистите по разследването на убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.

„Основните версии за убийството са ревност и бизнес интереси, но водещата версия е любовта“. Това заяви комисар Стойно Цветков – началник на отдел „разследвания в СДВР“.

Множество удари по главата са причина за смъртта на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Това съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата.

„Сигналът е подаден за изчезналата Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването е образувано отвличане.

В събота се налагаше много експедитивно да се действа, за да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе сформиран екип от прокурори. Протоколите към момента действия са одобрени. Иззети са данни от трафика за проследяване на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Република Италия“, разкриха криминалисти.

„Имаме официална информация, че заподозреният е задържан в Италия. По отношение на обвиненята, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато. Вчера бе отрит трупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново, за убийство, извършено по особено жесток начин“, разкри прокурор Иво Илиев.

Относно мотива, от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили на скоро, но това не е било важно в първите часове на разследването.

„Основното беше да се намери тялото на жертвата и да се съберат доказателства за авторство на деянието Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, където е намерено, в автомобила е открита кръва, а е установено, че в последствие автомобилът е управляван от Виктор. Това са доказателствата, на които стъпваме в момента. Индикация за това е, че в последстиве е напуснал страната“, разкриха от прокуратурата.

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена – Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя вечерта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК