Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Служители на германската прокуратура, полицията и финансовия регулатор БаФин (BaFin) обискираха днес помещения на „Дойче банк“ (Deutsche Bank) във Франкфурт, където се намира централата на най-голямата германска банка, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Банката съобщи, че обиските са свързани със съмнителни транзакции, които може да са свързани с пране на пари, за които е сигнализирала самата тя. В комюникето е посочено, че „Дойче банк“ сътрудничи изцяло на властите.

Прокуратурата посочи само, че има мандат за обиските, а БаФин и федералната полиция отказаха да коментират.

Най-голямата германската банка, чийто имидж беше опетнен от поредица закононарушения, които ѝ струваха много скъпо, се опитва да се възстанови под ръководството на новия главен изпълнителен директор Кристиан Зевинг, назначен през 2018 г.

„Дойче банк“ отчете по-голяма от очакваното печалба за първото тримесечие от 1,06 милиарда евро (+17 на сто), отбелязва БТА.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК