Пияната учителка получи условна присъда и заяви, че ще напусне училището

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Заловената да шофира пияна учителка от Хисаря Тонка Драгиева се отърва с условна присъда. На днешното заседание в Районния съд в Пловдив тя постигна споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от съда.

Заради това, че е карала с 1,85 промила алкохол в кръвта тя беше осъдена една година условно с 3 години изпитателен срок. Също така Драгиева трябва да плати 200 лв. глоба и една година няма право да шофира.

Преподавателката се появи издокарана в червена рокля в съдебната зала и в началото се сопна на журналистите, че не разбира какво толкова е направила.

След като чу присъдата, тя заяви, че случилото се е едно недоразумение, но е разочарована как не е получила подкрепа. Затова и напуска училището, където беше преподавател по физическо, и вече ще се препитава като кинезитерапевт.

Ако не беше напуснала сама, Драгиева щеше да бъде уволнена дисциплинарно, за което увери вчера самият просветен министър Красимир Вълчев.

Според учителката случката от 12 февруари е презедент. „Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, увери бе Драгиева.

Освен че е шофирала на градус, 44-годишната учителка е била с изтекла шофьорска книжка от лятото Тя е разпивала до 4 часа сутринта с приятелки, с които се черпели с бяло вино, а след това е спала два часа и е отишла на работа, стана ясно от нейните признания.

Оставете коментар:

shares