Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„В този разпадащ се свят на авторитетите, следващият крал не може да бъде на висотата на майка си и това е ясно“, коментира бившият министър на културата

„У нас трудно можем да разберем тази смърт на Кралицата, за нас тя по-скоро е една статистика и го преживяваме повърхностно. След няколко дни това ще отмине по също толкова буреносен начин, както дойде“. Това мнение изрази бившият министър на културата Петър Стоянович в ефира на Нова тв.

„Тепърва ще установяваме и разбираме какво е направила Елизабет Втора, през какво е минала и какво значи едно 70-годишно управление“, допълни той.

На въпрос дали Великобритания ще се промени след смъртта на Кралицата, той отговори: „Монархията е измислена да бъде стожер около който се върти иначе развитието на държавата, така че донякъде естествено и Великобритания и изобщо целият свят ще бъде различен след нейната смърт“.
„Ако излезем от панахидаджийското поведение, много по-важни неща можем да си кажем“.

„В този разпадащ се свят на авторитетите, следващият крал не може да бъде на висотата на майка си и това е ясно. Обществото е възпитавано в това какво представлява кралското семейство и какви са неговите отговорности“, каза Стоянович, цитиран от novini.bg.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК