Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Пеле отново е в болница. Краля на футбола бе приет спешно в клиниката „Айнщайн“ в Сао Пауло, съобщана ESPN. Констатиран е оток, сърдечна недостатъчност. Освен това бившият футболист изпитва затруднение при поемането на храна.

Пеле е на 82 години и от 24 месеца се бори с рак. Състоянието му бе значително подобрено в последната половин година и той бе у дома.

Медицинският екип, който лекува Пеле, съобщи, че химиотерапията, проведена през последните месеци, не е дала нужния резултат спрямо туморите в различни органи от тялото на бразилеца. Пеле ще се подложи на различни тестове, започващи от днес, за да се открият евентуалните поражения и органите, които са най-застрашени поради метастазите.

Съпругата на трикратния световен шампион потвърди за хоспитализацията на Пеле пред ESPN, като обясни, че „той минава само през ежемесечни прегледи и тестове за химиотерапия“.

Агентът на бившия играч също потвърди новината, но заяви, че не е запознат с никакви актуализации за здравословното състояние на Пеле.

Дъщерята на Пеле Кели Насименто публикува изявление в социалната мрежа Instagram, за да успокои публиката.

„Здравейте приятели. Медиите пак полудяха и искам да ги успокоя малко. Баща ми е в болница, лекува се медикаментозно. Няма да хващам полет, за да тичам до там.

Братята ми са в Бразилия, а аз отивам там за Нова година. Нямам изненади или спешни случаи. Много сме благодарни за цялата привързаност и любов”, се казва в него.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК