Не бъдете безразлични! Споделете новината:

След като първоначално парламентът нямаше кворум по гласуването за партийната субсидия и тя автоматично стана 0 лева за догодина, депутатите се организираха и не се дадоха без бой, за да приемат предложението на БСП тя да стане 8 лева за получен действителен глас.

Това стана факт след спешна среща на финансовия министър Владислав Горанов, председателя на Здравна комисия и на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, Менда Стоянова и Валери Симеонов.

“За” гласуваха 182-ма народни представители, 1 беше “против” и 1 се въздържа. Срещу връщането към този текст възразиха от ДПС, защото според тях е в нарушение на парламентарния правилник.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обаче подложи на гласуване процедурното предложение на Емил Димитров с аргумента, че правилникът не изчерпва всички ситуации. Тя се позова и на практиката от минали гласувания в Народното събрание.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК