Не бъдете безразлични! Споделете новината:

След като първоначално парламентът нямаше кворум по гласуването за партийната субсидия и тя автоматично стана 0 лева за догодина, депутатите се организираха и не се дадоха без бой, за да приемат предложението на БСП тя да стане 8 лева за получен действителен глас.

Това стана факт след спешна среща на финансовия министър Владислав Горанов, председателя на Здравна комисия и на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, Менда Стоянова и Валери Симеонов.

“За” гласуваха 182-ма народни представители, 1 беше “против” и 1 се въздържа. Срещу връщането към този текст възразиха от ДПС, защото според тях е в нарушение на парламентарния правилник.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обаче подложи на гласуване процедурното предложение на Емил Димитров с аргумента, че правилникът не изчерпва всички ситуации. Тя се позова и на практиката от минали гласувания в Народното събрание.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.