Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Народните представители най-вероятно ще почиват и през тази година с 10 дни повече по Коледа и Нова година, отколкото почиват учениците, пише в. „24 часа“.

Зимната почивка на депутатите ще е 25 дни, докато тази на децата е 16 – те са на училище на 6 януари.

Ваканцията на парламента се определя от правилника, в който е записано, че тя е всяка година от 20 декември до 10 януари. Тъй като догодина 10-и се пада в петък, това означава, че първото пленарно заседание ще е следващата сряда – на 15 януари. Предстои обаче темата да бъде обсъдена в председателския съвет на Народното събрание тази седмица и е възможно ваканцията да бъде съкратена.

Сред първите задачи на депутатите през новата парламентарна сесия догодина ще са темите за финансирането на партиите и предложението на правителството за създаване на пост на независим прокурор, който да разследва главния прокурор. От “Обединени патриоти” вече се заканиха да внесат промени, с които да се сложи таван на държавната субсидия от 5-6 млн. лв. на партия. От ГЕРБ също ще обмислят намаляване на приетата по предложение на БСП сума от 8 лева на глас. Очаква се дебат и за обхвата на обслужваните от НСО лица, както и по изборното законодателство.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.