Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Парамедичка от Пакистан е арестувана, след като откраднала бебе, за да го даде на бездетната си леля, съобщава Би Би Си.

Детето било изнесено от болницата в Белуджистан малко след раждането му.

Семейството първоначално не знаело за изчезването на току-що роденото момиченце, тъй като никой не съобщил, че майката е родила близнаци.

Те разбрали, когато родилката се върнала в съзнание и попитата къде е „другото момиченце“, казва нейният зет пред Би Би Си.

Абдул Хамид завел родилката Джамила Биби в болницата в Лоралай, на около 60 км югозападно от селото им, в сряда, съобщават от пакистанската полиция.

Той казал на полицията, че след раждането на семейството на Джамила Биби било предадено едно малко момиченце и им било казано да отведат пациентката у дома, тъй като тя се справя добре.

Джамила Биби обаче не се чувствала добре в следващите няколко дни, а през това време оставеното при нея близначе починало.

След като се съвзела, майката разкрила пред семейството разтърсващата новина.

„В петък, когато Биби вече се беше възстановила, тя попита къде е другото й момиче. Бяхме зашеметени“, казва Абдул Хамид пред Би Би Си.

„След като Абдул Хамид подаде жалба в полицията, арестувахме парамедичката, която е била дежурна в родилната зала същата вечер, и тя ни отведе направо до мястото, където е бебето“, разказва Джахангир Шах, началник на полицейското управление в Лоралай.

„Било ѝ помогнато от двама колеги да изнесат незабелязано бебето извън болницата и тя да го даде на леля си, която била омъжена от 17 години, но все още нямала дете. Парамедичката ни каза, че леля й отчаяно искала да осинови бебе.“

Полицията е арестувала и четирите жени, а бебето, което все още не е кръстено, е върнато на истинското си семейство.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US