Не бъдете безразлични! Споделете новината:

51-годишен мъж е ранен при взрив в двор на къща във Ветово. Заради инцидента са евакуирани хора от съседни имоти и сгради, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

Сигналът за инцидента е подаден към 10.00 ч. тази сутрин и веднага към мястото са изпратени екипи на полицията, на противопожарната служба и на „Спешна помощ“.

Пострадалият мъж, който е откаран в Университетската болница „Канев“ в Русе, е получил контузия на главата. От лечебното заведение информираха, че пациентът е настанен с комоцио в отделението по неврохирургия, няма опасност за живота му.

Кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед и зам.-кметът Димитър Денев обясниха, че по първоначални данни се е взривила тротилова шашка. Не е последвал пожар, предаде БТА.

Денев каза, че пострадалият Димитър е инженер и работи като пиротехник. По думите му това е човек с опит в тази сфера. Зам.-кметът обясни, че вероятно тротилът се е намирал в бракуван автомобил в двора на къщата. Колата била силно повредена от взрива, като имало и разпилени вещи.

Д-р Мехмед пък уточни, че по данни на мъжа в дома му имало още взривни вещества.

Заради инцидента са евакуирани децата от детската градина и учениците от гимназията, служителите от общинската администрация, както и живеещите в района.

Районът е отцепен и са предприети мерки за обезопасяването му. Няма опасност от втори взрив, увериха властите.

Къщата на мъжа не е пострадала, взривната вълна е нанесла щети само на паркиран в близост автомобил, предаде БНТ.

Тази нощ мощен взрив разтърси и жилищен блок във Варна. След последвалия голям пожар бяха открити телата на двама загинали, чиято самоличност ще бъде потвърдена с ДНК, тъй като телата са обгорели до неузнаваемост. Все пак е ясно, че най-вероятно едната жертва е 53-годишна жена. Издирва се обитателят на един от апартаментите – 66-годишен бивш полицай, за когото се смята, че е предизвикал взрива умишлено за отмъщение срещу жена му, която подала сигнал в полицията за тормоз и оттам му издали органичителна заповед, с която трябвало да напусне.

Кметът на Варна заяви, че на собствениците на пострадалите апартаменти ще бъдат предоставени общински жилища.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.