Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Броят на новите случаи на заразени с COVID в света се е повишил за първи път от края на януари, предаде ДПА, позовавайки се на информация от Световната здравна организация.

Инфекциите през втората седмица на март са били с 8 процента повече в сравнение с предходната. За седмицата от 7 до 13 март са били отчетени повече от 11 милиона случая на нови заразени с коронавируса и 43 000 смъртни случая.

Организацията отбелязва повишаване на случаите в Западнотихоокеанския регион и в Африка, където новите случаи са се повишили съответно с 29 процента и с 12 процента. В Европа броят на новите случаи на седмична основа се е повишил с 2 процента, допълни БТА.

Броят на случаите се е понижил в регионите Източно Средиземноморие, Югоизточна Азия и Северна и Южна Америка. Общият брой на потвърдените случаи на инфекция с коронавирус в света от началото на пандемията е достигнал 455 милиона, а смъртните случаи са 6 милиона.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК